De videogame heeft het record van Tampa Bay gedurende vijf opeenvolgende seizoenen nauwkeurig voorspeld. De voorspellingen van Madden zijn behoorlijk perfect. Zijn afbeeldingen van NFL-coaches? Niet zo veel. Zijn dat Bruce Arians of Benjamin Button? [EA Sports]

Buccaneers winst

Toen de Buccaneers Bruce Arians inhielden om hun hoofdcoach te zijn in januari, hoopten ze dat hij het team naar zijn eerste play-off-optreden sinds 2007 zou leiden, of op zijn minst zou eindigen met meer overwinningen dan verliezen.

Geen van beide gebeurde. We kunnen niet zeggen dat we niet waren gewaarschuwd. We waren gewaarschuwd, door een videogame. Bekijk alle producten voor de videogame op U7buy.

In augustus gebruikten we Madden NFL 20 om het record van Bucs te voorspellen. We hebben het seizoen 10 keer gesimuleerd en de gemiddelde uitkomst was 6-10. Het werkelijke record van Tampa Bay: 7-9.

Voorspellingen Madden

Gewoon toeval? Nou, we hebben deze oefening al sinds 2015 voor elk seizoen gedaan, en Madden is erin geslaagd om het record van het team elke keer te voorspellen. Het voorspelde zelfs dat Tampa Bay een run zou maken tijdens het naseizoen in 2016. Bekijk de FIFA 20 Ultimate Team coins.

Dat is niet alles wat Madden voorspelde.

• Het voorspelde een uitbraakseizoen van Chris Godwin. In één simulatie overtroffen hij en Mike Evans beide 1.000 ontvangende werven. In het echt won Godwin 1.333 en Evans 1.157.

• Het waarschuwde tegen een uitbraak van O.J. Howard. In onze 10 simulaties bedroeg het strakke uiteinde gemiddeld 53 vangsten, 522 yards en vier touchdowns, wat destijds een conservatieve projectie leek. In het echte leven registreerde hij 34 vangsten voor 459 yards en één touchdown.

• Geschokt dat de Titans de Patriots al uit de play-offs hebben geëlimineerd? Madden zag de Tom Brady-Bill Belichick regeren en eindigen. In onze 10 simulaties bereikten ze elke keer het ‘postseason’, maar ze bereikten nooit de Super Bowl.

De game was echter niet perfect. De 33 touchdown-30 interceptieseizoen van Jameis Winston kwam er niet aan. Maar nogmaals, wie deed het? We zijn nog nooit getuige geweest van een seizoen als dit en zullen het waarschijnlijk nooit meer zien.

Buy MUT coins with a discount?

Click on the button below and make an account. You will get a 20% lifetime discount. Prices include discount after sign-up. Available for cheap Madden NFL 20 coins and all other products in stock.